OMEN BY HP

#Brand Activation
#Activatie
#Gaming

De opdracht

Hoe bereik je een groep (hardcore) gamers? Wat vindt deze doelgroep nu echt een aansprekend concept? Hoe zorgen we ervoor dat we deze groep naast online ook offline bereiken? Met deze uitdagingen ging Hamilton Bright Brand Activation aan de slag. We ontwikkelden de OMEN by HP Battlezone: een online én offline event voor gamers, en vooral een week vol fun met de meest populaire games van het moment.

De doelstelling

De doelstelling

• Het creëren van awareness door de doelgroep op een vernieuwende manier te bereiken
• Het behalen van een zo hoog mogelijk bereik in de mix tussen online- en offline activatie

Onze aanpak

Hamilton Bright Brand Activation heeft van concept tot en met uitvoering het project geleid met als uitgangspunt een nauwe samenwerking en partnership met HP en een netwerk van gespecialiseerde leveranciers.

Om deze activatie succesvol te maken werd er ingezet op een offline event dat online geladen werd door de aangehaakte pro-gamers en influencers. Kon iemand er niet bij zijn? Niet getreurd: dan waren alle battles ook via de online streaming kanalen van de influencers te volgen. Enthousiastelingen konden direct met 10% korting een aankoop doen.

Het resultaat

OMEN by HP heeft door deze activatie een totaal bereik behaald van meer dan 1.000.000 social views en een up-lift van 42% naar online Retail bewerkstelligd.