Sales Field Force

Een goede relatie met het personeel in de winkels is noodzakelijk om een voorkeurspositie op de winkelvloer te krijgen. Daarmee verhoog je immers de verkoop van het merk; je verkoopt de producten waar je fan van bent liever dan degene waar je minder mee hebt.

Onze Rayon- en Winkel Account Managers zijn het gezicht van onze opdrachtgevers op de winkelvloer. Elke werkdag stappen zij voor e namens dezelfde opdrachtgever in de auto en onderhouden zij hun relatie met de winkels en ondernemers. Ze geven advies en delen kennis over de producten, verkopen activaties en promoties en maken afspraken voor extra zichtbaarheid voor onze opdrachtgever.

 

 

KOBO

KOBO

Middels een continue Benelux Field Force opvolging geven aan de belangrijkste Retailkanalen voor Kobo. Deze Field Force richt zich op de meerdere facetten die Field Management rijk is. Primair ligt de focus op het structureel optimaliseren van de presentatie van Kobo in het Retail landschap. Aansluitend worden belangrijke relaties opgebouwd en onderhouden, instore trainingen geven en de sales gestimuleerd.

Ik heb een vraag over Sales Field Force