PLUS DIT JAAR MET SMARTSPOTTER IN-STORE COMPLIANCE AWARD NAAR HUIS - Hamilton Bright

PLUS DIT JAAR MET SMARTSPOTTER IN-STORE COMPLIANCE AWARD NAAR HUIS

NAARDEN – Met een totaalscore van 8,3 wint PLUS de prijs voor de Nederlandse retailer waar afspraken op de winkelvloer in 2020 het best werden nagekomen. De titel wordt voor het vierde jaar op rij door SmartSpotter uitgereikt.

SmartSpotter meet structureel of tijdens folderpromoties de actiecommunicatie en beschikbaarheid van actieproducten in de winkel volgens afspraak verloopt. Uit deze metingen op basis van mobile crowdsourcing blijkt dat grofweg twee van de vijf promoties niet volgens afspraak op de winkelvloer aanwezig zijn. Ook werd dit jaar in verband met COVID-19 de basis van perfecte executie meegenomen: de beschikbaarheid van producten op het schap. De compliance cijfers in Nederland zijn ten opzichte van 2019 gestegen van 68% naar 71% op het schap en van 53% naar 54% op second placement.

Om tot een winnaar te komen voerde SmartSpotter dit jaar in opdracht van retailers en leveranciers internationale metingen uit op bijna 4 miljoen meetpunten. Vorig jaar bevond PLUS zich nog met hetzelfde eindcijfer als dit jaar op de vijfde plaats van de promotie-executie ranglijst onder Nederlandse supermarkten. Deen ging er toen met de winst vandoor. Dit jaar pakt Dirk -de winnaar van 2018- met een gemiddelde van 7,8 de zilveren plak. Gevolgd door MCD/Boon.

Rik Teran, Manager Prijs, Promotie en Space bij PLUS: “Een mooie erkenning van ons aangescherpte promotie beleid waarbij we samen met leveranciers en ondernemers stappen hebben gezet om de effectiviteit en executie van onze promoties nog verder te verhogen. Zo blijven we bij PLUS als keten het optimale uit onze promoties en uit het schap halen.”

Tom Bekers, Marketing & Communications Manager SmartSpotter: “Juist in deze bijzondere tijd is het enorm belangrijk voor supermarkten om de executie op de winkelvloer goed te hebben ingericht. Dat geldt zowel voor de beschikbaarheid van producten als de executie van promoties die dat ondersteunen. PLUS kan trots zijn dat dat juist in dit jaar als beste retailer van Nederland gelukt is, met tevreden klanten tot gevolg.”

Meer weten? Lees hier verder.

 

Noot voor de redactie:

CONTACTPERSOON
Tom Bekers
Marketing & Communicatie SmartSpotter
tom@smartspotter.com