SmartSpotter bestaat 10 jaar! - Hamilton Bright

SmartSpotter bestaat 10 jaar!

NAARDEN – Retail executieplatform SmartSpotter bestaat 10 jaar! En dat is reden voor feest. 

Arno Fidder en Maarten Stut, twee van de oprichters van SmartSpotter: ‘Ruim tien jaar geleden zagen we dat de uitvoering op de winkelvloer een taboe was tussen retailers en leveranciers. Door een platform te ontwikkelen waarmee iedereen data vanuit de winkel deelt, zorgen we ervoor dat afspraken in retail worden nagekomen.’

De flexibele en efficiënte 360 graden retail excellence diensten van SmartSpotter helpen retailers en leveranciers om de uitvoering in de winkel te meten: promoties, schappenplannen, productbeschikbaarheid en activaties. Om direct te optimaliseren met eigen en crowdsourced teams.

Het SmartSpotterteam kijkt ernaar uit om retail door te bouwen naar een perfecte en efficiënte winkelexecutie. Het doel is nog dit decennium 5 miljard euro aan extra retail omzet te realiseren.

 

Over SmartSpotter

SmartSpotter zorgt wereldwijd voor efficiëntie in retail. Retailers en hun FMCG leveranciers laten op de winkelvloer namelijk vaak rendement liggen, omdat de executie van activaties nogal eens tekort schiet. SmartSpotter optimaliseert efficiënt de executie van promoties en maakt de uitvoering hiervan bespreekbaar.

Perfecte winkelexecutie leidt tot betere winkelervaringen, meer gezamenlijke omzet en een sterkere relatie tussen retailers en leveranciers. Het doel van SmartSpotter is een optimale synergie tussen retailers en leveranciers, zodat op 25 november 2030 alle afspraken tussen deze partijen worden nagekomen. Daardoor kan een extra retail omzet worden gerealiseerd van 5 miljard euro.

SmartSpotter is onderdeel van het wereldwijd actieve Advantage Smollan, waar in de Benelux ook fieldmarketing bureau Hamilton Bright onder valt. Advantage Smollan is een gemeenschappelijke holdingmaatschappij van Advantage Solutions (Advantage) en Global Smollan Holdings (Smollan), opgericht in 2015. Advantage Smollan biedt sales-, marketing- en technologische oplossingen voor producenten van consumptiegoederen en retailers in heel Europa.